اوج دانش، قدرت تشخیص اخلاقی ونمایاندن پسندیده آن و ریشه کن کردن ناپسند آن است [امام علی علیه السلام]

چهره فرهنگی اسرائیل در سال 2007 * - مقالات آموزشی ،سیاسی، اجتماعی
macromediaxtemplates for Your weblogList of Iranian Top weblogspersian Blogpersian Yahoo

نویسنده: nehad parsa جمعه 86 دی 14   ساعت 1:58 عصر


چهره فرهنگی اسرائیل در سال 2007 *

 

فریادهای خشم و کوچ آسمانی محبوبه محمود درویش
فرهننننننننگ سیاسی اسرائیل

در سال 2007 شاهد فریادهای خشمگینی در صحنه فرهنگی اسرائیل بوده ایم که بر خلاف انتظار از سوی چپی های رادیکال نبوده است بلکه از آنچه "اجماع صهیونیستی" نامیده می شود ،شنیده شده است . برای مثال کتابی که "آبراهام بورگ" رئیس اسبق کنیست اسرائیل بعنوان « شکست هیتلر» نوشت همچون بمبی پر طنین در اسرائیل تاثیر کرد و همراه با انتشار کتاب نگارنده حضور چشمگیری در سطح رسانه ها داشت و کتاب و سخنان وی بعنوان شخصیتی مقاوم و محترم و فرزند یکی از شخصیتهای بنیانگذار اسرائیل با استقبال بی نظیری مواجه شد .

 

بورگ در این کتاب داستان زندگی خانواده خود بعنوان یک نمونه را روایت می کند و با بازنگری مفاهیم کلاسیک صهیونیستی به انتقاد شدید از اسرائیل می پردازد و پیشنهادهای تازه ای برای هویت اسرائیلی یهودی ارائه می دهد .

 

بورگ تاکید می کند که تعریف " دولت اسرائیل بعنوان دولت یهود " کلید نابودی این رژیم است و بقای اسرائیل بعنوان دولت اسرائیل به این معنی است که دائما در حالت نزدیک به انفجار و در یک کلمه «دینامیت» است .


 بورگ به لغو قانون بازگشت به اسرائیل که تنها شامل یهودیان مناطق مختلف جهان است، جایگزینی این قانون با قانونی که بین یهودی و غیریهودی فرق نگذارد را خواستار شد .

 

بورگ می گوید : نباید به یهودیت بعنوان ژن و نژاد منحصر به فرد نگاه کنیم بلکه باید تعریف آنرا به افقهای انسانی تری گشترش دهیم و معقول نیست که یهودی بودن را تنها در شخصی که از مادر یهودی زاده شده منحصر کنیم بلکه باید هر انسانی که با ما تشابهاتی دارد را بعنوان اسرائیلی بپذیریم .

 کتاب آبراهام بورگ "شکست هیتلر"

بوگ به نظامی سازی جامعه اسرائیلی حمله کرده و به رهبری هجوم به لبنان توسط ارتش و شکست آنان اشاره می کند و تاثیر منفی این نظامی سازی بر جامعه اسرائیلی و روابط افراد را گوشزد می کند بطوری که درگیری جوانان و زنان مورد عنف و تجاوز قرار گرفته هر روز بیش از روز پیش است .

 

بورگ تنها اشغال اراضی فلسطنیی توسط اسرائیل را باعث و عامل انتشار خشونت در جامعه فلسطینی نمی داند بلکه آنرا جزء کوچکی از مشکلات جامعه اسرائیلی که آنرا مبتلا به بیماری "فوبیا = هراسناکی بیمارگونه" و "معلول روانی " می داند ،برشمرده است . وی می گوید برای پایان دادن به این ترس باید منبع آنرا شناسایی کرد و به نظر من علت این امر همان ترسی است که گفته می شود از فاجعه کشتار یهود بدست هیتلر در جنگ جهانی دوم برجای مانده است .

 

از جمله دلایلی که بورگ را در معرض هجوم فکری اسرائیلی ها قرار داده اینست که وی اسرائیل را به آلمان نازی تشبیه کرده است و لو اینکه به تطابق کامل معتقد نیست ولی می گوید شرایط ما آنقدر شبیه نازیهاست که گویی ما در شب تبدیل به نظام نازی در صبح فردا قرار داریم .

 

بورگ در تفسیر این تشابه می گوید : علت این سخن من آنست که ما نیز همچون آنها از احساس عمیق پستی ملی و واپس زدگی از سوی عالم و شکستهایی بی تفسیر در جنگها رنج می بریم که نتیجه آن مرکزیت ایمان به قدرت در کسب هویت ملی می باشد .

وی می افزاید : جایگاه افسران ذخیره در جامعه و کمیت شهروندان مسلح در خیابانهای اسرائیل تا کجا می تواند ادامه یابد ؟ در خیابانها فریاد برمی آورند که عربها اخراج شوند و ارتش بسان جامعه نظامی نازیها روز به روز جایگاه گسترده تری در اسرائیل می یابد .

 

طی سال 2007 شماری از نویسندگان و اصحاب رسانه در اسرائیل که از فرزندان نسل بنیانگذاران حکومت اسرائیل ،نگرانی خود درباره آینده حکومت را در نظرسنجی که روزنامه صهیونیستی " یدیعوت آحرونوت "  در 59 امین سالروز تاسیس این دولت نامشروع بعمل آورد ،ابراز داشتد .

 

از این میان می توان به "اهارون امیر" 84 ساله اشاره کرد که در پاسخ به این سوال روزنامه که پس از 59 سال چه عاملی وجود اسرائیل را تهدید می کند گفت : « تهدید جدی از داخل است و مشکل در نظام ارزشهای ما و رویایمان در جامعه ای سوسیالیست که عدالت در آن برقرار باشد ،نهفته است ،چرا که اکنون شاهد حضور خود در یک جامعه سرمایه مدار بجای جامعه آرمانی خود هستیم » .

امیر می افزاید : « با وجود تمام چیزهایی که بدست آورده ایم امور وحشتناکی را شاهد هستیم که نشانه مجروح و ناقص بودن جامعه ماست » و از جمله اموری که این فرهیخته سوسیالیست صهیونیست بدان اشاره می کند « شکاف عمیق بین فقیران و ثروتمندان اسرائیل» می باشد .

وی می گوید " « در اسرائیل 18 خانواده هستند که تقریبا مالک همه چیزند و وزارت دارایی هم با این مورد مشکلی ندارد و باید گفت که فساد و تباهی اخلاق و حیاء از جمله مهمترین نمادهای چهره فرهنگی سال 2007 اسرائیل بوده است ».

 

 
ادامه دارد ...


نظرات شما ()

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
عملیات "زمستان داغ" غزه... نقش آفرینی جریان تندروی «مذهبی ! »
[عناوین آرشیوشده]

فهرست
99699 :مجموع بازدیدها
10 :بازدید امروز
11 :بازدید دیروز
درباره خودم
چهره فرهنگی اسرائیل در سال 2007 * - مقالات آموزشی ،سیاسی، اجتماعی
nehad parsa
فلسطین ،حزب الله ،سیاست ایران ، جامعه ایران ،سیاست امریکا ، جامعه امریکا ،سیاست اسرائیل ،جامعه رژیم صهیونیستی
لوگوی خودم
چهره فرهنگی اسرائیل در سال 2007 * - مقالات آموزشی ،سیاسی، اجتماعی
جستجوی وبلاگ من
 :جستجو

با سرعتی بی‏نظیر و باورنکردنی
متن یادداشت‏ها و پیام‏ها را بکاوید!

لینک دوستان
صهیون پژوه
آوای آشنا

فهرست موضوعی نوشته ها
رژیم صهیونیستی[19] . خاورمیانه[13] . سیاست امریکا[12] . سیاست جهان[4] . سیاست ایران .
بایگانی نوشته ها
آنچه گذشت ...
زمستان 1386
پاییز 1386
اشتراک